+31(0) 6-21627335 | info@moldierenosteopathie.com

Tijdens een osteopathie consult kan ik desgewenst je zadel even kort checken in stand, maar sinds 2022 is het ook mogelijk om een volledig zadel-consult te plannen waarin ik de ligging van je zadel beoordeel. Ik kijk zowel naar het paard als de ruiter, en kan jullie als combinatie gericht advies geven.

Tijdens een zadel consult zal ik ook je paard kort osteopatisch checken. De rug van je paard wordt opgemeten, jij wordt opgemeten, en je zadel wordt bekeken. Je paard wordt geobserveerd in beweging zonder zadel, en vervolgens onder het zadel.

Op deze manier kan ik beoordelen of je zadel bij jou past, of het past op de rug van je paard en of de balans goed is. Met mijn osteopatische bevindingen in mijn achterhoofd kan ik vervolgens een advies geven over wat aangepast moet worden om de ligging van je zadel te optimaliseren.

Je krijgt een ingevuld formulier waar alle gegevens en metingen op staan, die je indien nodig kunt laten zien aan je zadelmaker. Ook handig als naslagwerk om te beoordelen of je paard qua bespiering veranderd.

Belangrijk: ik ben geen zadelmaker, en ik kan het zadel dus niet aanpassen. Daarnaast is het niet mogelijk om een zadelconsult te plannen op de zelfde dag als een osteopathie behandeling. Om een zadel goed te beoordelen moet er gereden worden, en aangezien ik het paard ‘koud’ wil behandelen, en direct na een behandeling rijden niet aan te raden is, is dit niet te combineren.