+31(0) 6-21627335 | info@moldierenosteopathie.com

 

Mol DierenOsteopathie is partner van NaturaVetal, Equilin en Synopet. Daarnaast staan wij op de kaart bij Vanuit het Paard en de NVDO. 

tdyh

Osteopathie voor dieren

Osteopathie is een veilige, volwaardig manuele behandelingswijze en steunt op kennis van anatomie en fysiologie. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een klacht, en ziet het lichaam als één geheel. Het totale dier wordt dus onderzocht; zowel de wervelkolom, gewrichten, spieren, bindweefsel als de organen. Als een deel van het lichaam niet optimaal functioneert (door bijvoorbeeld een verminderde beweeglijkheid), dan heeft dit ook gevolgen voor andere lichaamsdelen.

Met voornamelijk zachte ingrepen maakt de osteopaat het lichaam los waar dit nodig is en helpt zo de klachten te verminderen. Hierdoor komt het functioneren van het lichaam terug in evenwicht en wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De periode tussen de behandelingen is plm. 2-6 weken. Deze tijd heeft het lichaam nodig om tot een nieuw evenwicht te komen. Na één tot drie behandelingen is in de meeste gevallen al verbetering te verwachten. Hoe acuter de klacht, hoe sneller de behandeling resultaten geeft.


Paarden

Een osteopaat kan uitkomst bieden bij problemen tijdens het rijden en trainen, maar denk ook aan klachten op het gebied van omgang, poetsen/opzadelen, de fokkerij, voeding/vertering, en algehele gezondheid.

Lees meer

Honden

Een osteopaat kan uitkomst bieden bij klachten op het gebied van beweging, en op het gebied van de “interne hond”. Denk ook aan het (preventief) checken/behandelen van sporthonden, en het verminderen van ongemak bij oudere honden.

Lees meer


Over ons

Marijke

Ik ben Marijke Mol-Peters. Van kleins af aan heb ik altijd een passie gehad voor dieren, en paarden in het bijzonder. Met mijn eigen paarden ben ik met name actief in de dressuursport, maar daarnaast ook in het springen en eventing. Ook interesseer ik me voor de fokkerij en het werken aan de hand.

Ik ben in 2012 afgestudeerd als humaan fysiotherapeut bij Hogeschool Thim van der Laan te Nieuwegein. Vervolgens heb ik middels verschillende cursussen (schouderklachten, dry needling, shockwave, McKenzie MDT, musculoskeletale revalidatie- manuele therapie) mijn kennis verbreed. Ook heb ik me gespecialiseerd in het helpen van ruiters en amazones middels RuiterBalans Training en Flexchair training. Ik ben parttime werkzaam als (humaan) musculoskeletaal consulent bij de Rugpoli in Delden.

Daarnaast ben ik in 2014 gestart met de 3 jarige dieren osteopathie opleiding bij ICREO, om in juni 2017 succesvol mijn diploma in ontvangst te mogen nemen. Sindsdien ben ik actief als dierenosteopaat, en behandel ik (voornamelijk) paarden en honden. Ik ben met name werkzaam in regio Twente, Achterhoek, Salland en Niedersachsen/Nordrhein-Westfalen (DE)

 

Marlies

Informatie volgt..


Consult

Voor een behandeling is het belangrijk dat uw dier schoon en droog is. Daarnaast is het voor een optimaal resultaat beter als het dier minimaal 2 uur voor de behandeling niet gewerkt heeft.


Een consult bestaat uit:

Intake gesprek
Observatie in stand en in beweging
Lichamelijk onderzoek
Behandeling
Adviezen


Tijdens de behandeling maak ik (indien nodig) gebruik van dry needling. Dry needling is een effectieve behandelvorm om spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) te ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Meestal is de ontspanning direct voelbaar.

Daarnaast zijn soms manipulaties (in de volksmond ‘kraken’) nodig om een bewegingsbeperking op te heffen. Dit wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren door de meeste dieren.

Wanneer ik tijdens een osteopathiebehandeling kies voor tape of dry needling zit dit natuurlijk bij de consultprijs inbegrepen.

Een volledige behandeling duurt ongeveer 45-60 minuten.

Klik op de volgende links voor meer informatie:

Osteopathie (honden, paarden)
Dry-needling
tuig advies (honden)
Voedingsadvies (paarden en honden)
zadelcheck (paarden)


Omdat een osteopatische behandeling een behoorlijke impact heeft op een dier, is het advies om na de behandeling het dier meerdere dagen niet te belasten met werk en training. Zo krijgt het dier optimaal de kans om te reageren op de behandeling en een nieuw evenwicht in zijn lichaam te vinden. Een paard mag gedurende deze dagen wel bewegen in de wei, paddock, molen en/of aan de hand gestapt worden. Een hond mag wel wandelen, maar even niet rennen naast de fiets, niet met ballen/stokken spelen en niet intensief trainen. Daarna kan het dier weer rustig opgepakt worden in de training.


Wanneer kan er niet behandeld worden:

Acute koliekverschijnselen
Direct na trauma
In de eerste en laatste periode van de dracht
Ernstige kreupelheden


 


Tarieven

Paarden Honden
Consult Osteopathie (duur 45-60 min) €80,- €80,-
Puppycheck (15-30 min) €45,-

 

De bovenstaande bedragen gelden voor een consult in de praktijk.

Bij een consult aan huis of bij u op stal komen er extra reiskosten bij;

Reiskosten
0 – 30 km €15,-
30 – 45 km €30,-
45 – 60 km €45,-
60 – 75 km €60,- (alleen bij meerdere dieren)
75 – 90 km €75,- (alleen bij meerdere dieren)
Deze reiskosten zijn per locatie, dus bij meerdere dieren van verschillende eigenaren kunnen de kosten worden gedeeld. Deze komen bij de bovengenoemde tarieven op. De afstand wordt bepaald met Google Maps, en gerekend vanaf Bad Bentheim (wanneer u een afspraak heeft met Marijke) of vanaf Borne (wanneer u een afspraak heeft met Marlies).

 

Annulering

Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren geannuleerd te worden, indien u hieraan niet voldoet zal 50% van het bedrag in rekening worden gebracht.

 

Eventueel overleg met dierenarts, paraveterinairen, instructeurs, hoefsmeden, enz. zit bij de behandelprijs inbegrepen.

Meerdere dieren? Neem contact op voor een prijsopgave op maat.

Workshop of clinic op uw manege/ hondenschool? Neem contact op voor een prijsopgave op maat.

Als ik op locatie aanwezig ben mag u altijd vragen om een gratis screening van uw dier. Dit is een korte analyse van het dier om een indruk te krijgen van de klachten.

 

Adres
Address
Adressdaten

Marijke Mol-Peters
Landwehrweg 4, 48455 Bad Bentheim (DE) 

Praktijkadres paarden en honden
Horse and dog clinic
Praxisadresse Pferde und Hunde

Landwehrweg 4, 48455 Bad Bentheim (DE) 

Praktijkadres honden (alleen op dinsdag)
Dog clinic (only Tuesday)
Praxisadresse Hunde (nur Dienstag)
Luna Nueva Natuurlijke Diergezondheid
Postweg 36
7587 PD De Lutte (NL)


Online afspraken inplannen kan momenteel alleen voor honden.

+31(0) 6-21627335
info@moldierenosteopathie.com

Contact