+31(0) 6-21627335 | info@moldierenosteopathie.com

GE – Osteopathie voor dieren

Osteopathie is een veilige, volwaardig manuele behandelingswijze en steunt op kennis van anatomie en fysiologie. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een klacht, en ziet het lichaam als één geheel. Het totale dier wordt dus onderzocht; zowel de wervelkolom, gewrichten, spieren, bindweefsel als de organen. Als een deel van het lichaam niet optimaal functioneert (door bijvoorbeeld een verminderde beweeglijkheid), dan heeft dit ook gevolgen voor andere lichaamsdelen.

Met voornamelijk zachte ingrepen maakt de osteopaat het lichaam los waar dit nodig is en helpt zo de klachten te verminderen. Hierdoor komt het functioneren van het lichaam terug in evenwicht en wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De periode tussen de behandelingen is plm. 6 weken. Deze tijd heeft het lichaam nodig om tot een nieuw evenwicht te komen. Na één tot drie behandelingen is in de meeste gevallen al verbetering te verwachten. Hoe acuter de klacht, hoe sneller de behandeling resultaten geeft.Paarden

Een osteopaat kan uitkomst bieden bij klachten op het gebied van poetsen/opzadelen/rijden, op het gebied van de fokkerij, op het gebied van de gezondheid en op het gebied van omgang.

Lees meer

Honden

Een osteopaat kan uitkomst bieden bij klachten op het gebied van beweging, op het gebied van de “interne hond”.

Lees meer

Koeien

Een osteopathische behandeling is niet alleen voor hobbydieren nuttig. Een koe kan klachten in het bewegingsapparaat ontwikkelen, bijvoorbeeld doordat een koe besprongen wordt, uitglijdt, of klem ligt in een ligbox.

Lees meer


Over mij

Ik ben Marijke Mol-Peters. Van kleins af aan heb ik altijd een passie gehad voor dieren, en paarden in het bijzonder. Met mijn eigen paard ben ik actief in de dressuursport op Z niveau, en daarnaast eventing op L niveau. Ook interesseer ik me voor de fokkerij en het werken aan de hand.

Ik ben in 2012 afgestudeerd als humaan fysiotherapeut bij Hogeschool Thim van der Laan te Nieuwegein. Vervolgens heb ik middels verschillende cursussen (schouderklachten, dry needling, shockwave, McKenzie MDT, musculoskeletale revalidatie- manuele therapie) mijn kennis verbreed. Ook heb ik me gespecialiseerd in het helpen van ruiters en amazones middels RuiterBalans Training en Flexchair training. Ik ben parttime werkzaam als (humaan) musculoskeletaal consulent bij de Rugpoli in Delden.

Daarnaast ben ik in 2014 gestart met de 3 jarige dieren osteopathie opleiding bij ICREO, om in juni 2017 succesvol mijn diploma in ontvangst te mogen nemen. Sindsdien ben ik actief als dierenosteopaat, en behandel ik (voornamelijk) paarden en honden. Ik ben met name werkzaam in regio Twente, Achterhoek, Salland en Niedersachsen/Nordrhein-Westfalen (DE)


Consult

Voor een behandeling is het belangrijk dat uw dier schoon en droog is. Daarnaast is het voor een optimaal resultaat beter als het dier minimaal 2 uur voor de behandeling niet gewerkt heeft.


Een consult bestaat uit:

Intake gesprek
Observatie in stand en in beweging
Lichamelijk onderzoek
Behandeling
Adviezen


Diensten:

Osteopathie
Dry-needling
Lasertherapie


Tijdens de behandeling maak ik (indien nodig) gebruik van dry needling. Dry needling is een effectieve behandelvorm om spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) te ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Meestal is de ontspanning direct voelbaar. Daarnaast zijn soms manipulaties (in de volksmond ‘kraken’) nodig om een bewegingsbeperking op te heffen.

Omdat een osteopatische behandeling een behoorlijke impact heeft op een dier, is het advies om na de behandeling het dier meerdere dagen niet te belasten met werk en training. Zo krijgt het dier optimaal de kans om te reageren op de behandeling en een nieuw evenwicht in zijn lichaam te vinden. Een paard mag gedurende deze dagen wel bewegen in de wei, paddock, molen en/of aan de hand gestapt worden. Een hond mag wel wandelen, maar even niet rennen naast de fiets, niet met ballen/stokken spelen en niet intensief trainen. Daarna kan het dier weer rustig opgepakt worden in de training.


Wanneer kan er niet behandeld worden:

Acute koliekverschijnselen
Direct na trauma
In de eerste en laatste periode van de dracht
Ernstige kreupelhedenTarieven

PaardenHondenKoeien
Praktijk€70,-€70,-n.v.t.
Laser
€30,-
Locatie€85,-€85,€85,

De bovenstaande bedragen zijn exclusief eventuele extra reiskosten.

Reiskosten
0 – 30 kmgratis
30 – 45 km€10,-
45 – 60 km€20,-
60 – 75 km€30,- (alleen bij meerdere dieren)
75 – 90 km€40,- (alleen bij meerdere dieren)
Deze reiskosten zijn per locatie, dus bij meerdere dieren van verschillende eigenaren kunnen de kosten worden gedeeld. Deze komen bij de bovengenoemde tarieven op

Eventueel overleg met dierenarts, paraveterinairen, instructeurs, hoefsmeden, enz. zit bij de behandelprijs inbegrepen.

Meerdere dieren? Neem contact op voor een prijsopgave op maat.

Altijd 15% korting op behandeling van managepaarden omdat ik het dierenwelzijn erg belangrijk vind, en ik het graag wil stimuleren dat (beginnende) ruiters zich bewust worden van de lichamelijke ongemakken die paarden kunnen ervaren.

Workshop of clinic op uw manege? Neem contact op voor een prijsopgave op maat.

Als ik op locatie aanwezig ben mag u altijd vragen om een gratis screening van uw dier. Dit is een korte analyse van het dier om een indruk te krijgen van de klachten.

Adresgegevens
Marijke Mol-Peters
Landwehrweg 4 Bad Bentheim (DE) 

Praktijkadres paarden
Landwehrweg 4 Bad Bentheim (DE) 

Praktijkadres honden (alleen op donderdag)
Dierfysiotherapie Dominique Frohoff
Gronausestraat 825
7534 AC Enschede

Afspraak maken? Klik hier!

+31(0) 6-21627335
info@moldierenosteopathie.com

Contact